diumenge, 14 d’abril del 2013

Inauguració de Passatge Mariona Galindo Lora

Mariona Galindo 02Aquest matí, la Colla de la Geganta Anna, ha participat en un acte multitudinari, molt emotiu, de la Ciutat a la Mariona Galindo i Lora, la inauguració del Passatge que portarà el seu nom. 

L'acte a començat amb un parlament del Regidor de Cultura, l'aixecament de dos pilars de 4 dels Capgrossos, i el descobriment de la placa commemorativa per part dels pares de la Mariona Galindo, Quima Lora i Mario Galindo, i per l'Alcalde de Mataró, el Sr. Joan Mora.

Tot seguit hem sentit uns emotius parlaments de persones molt properes a la Mariona; el president dels Capgrossos de Mataró, la Quima Lora, una companya de la Colla i una companya de classe de l'escola Pia.

Mariona Galindo 01En finalitzar els parlaments, la geganta Anna i en Ferm (Colla Gegantera de l'Havana), acompanyats pels músics han recorregut el passatge, en direcció a la nova Biblioteca d'Antoni Comas, on els Capgrossos acompanyats amb els Castellers de Caldes, ens han ofert el seu repertori de Castells. Els Capgrossos han descarregat el primer quatre de vuit de la temporada i un castell multitudinari com el set de set, mentre que els de Caldes s’han apuntat el segon tres de set de l’any.

Per acabar tots els participants que han volgut, han compartit una botifarrada en el Local de la Colla Castellera.

EL PASSATGE: és el que uneix el carrer d'Herrera amb els jardins de l'antic Escorxador i actual biblioteca, és a dir, a les portes del local de la Colla Castellera dels Capgrossos de Mataró, que a partir d'ara tindrà una nova adreça; Passatge de Mariona Galindo i Lora, núm. 1.

Volem agrair a tots els que han fet possible que la Geganta Anna hagi pogut participar en aquest acte, tenint en compte l'estat en que es trobava. Gràcies a la perseverança d'alguns companys de la colla, i en especial a en Josep M. Codina i als seus alumnes que han restaurat a l'Anna.

+ FOTOGRAFÍES